header apartmani sreser

Dodatne informacije

Sreser

Sreser je malo ribarsko naselje koje se nalazi 3 km od glavne prometnice te isto toliko od mjesta Janjina .Toplo more i predivne plaže glavni su aduti Sresera. Posebnost ovog mjesta čini mali otočić Gospin škoj koji se nalazi nasuprot glavne plaže u samom mjestu.

sreser

Legenda kaže da se na tom otoku nalazila crkva u koju su mještani Sresera išli na misu, ali jednog dana se jedna djevojka utopila na putu do tamo pa su mještani izgradili Crkvu Velike Gospe u mjestu i na otok se više nije išlo. Više nema ostataka te crkve, ali je i dalje moguće doći na otočić pješke, ako ste malo viši, ili još lakše plivajući.Mjesto je prikladno za miran odmor jer ćete u Sreseru uz nedirnutu prirodu naći samo restoran, bar i trgovinu živežnim namirnicama.

Okolica će se posebno dopasti šetačima i svima koji vole stara autentična naselja u kojima stanovništvo već vjekovima živi na isti tradicionalan način.

Korisni linkovi

Hrvatska

Dubrovnik

Vremenska prognoza

Hrvatska turistička zajednica

Stanje na cestama

 

Dubrovnik

Dubrovnik (lat. i tal. Ragusa) je grad na jugu Hrvatske, administrativno središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske.

Godine 1979. grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini. U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurirao Veneciji. Uz svoje bogatstvo i diplomaciju, grad je postigao izvanredan stupanj razvoja, posebno tijekom 15. i 16. stoljeća. Dubrovnik je bio jedan od središta razvoja hrvatskoj jezika i književnosti te su u njemu stvarali mnogi značajni pjesnici, dramatičari, slikari, matematičari, fizičari i drugi učenjaci.

dubrovnik